Over onze houten puzzels voor volwassenen

Over onze houten puzzels voor volwassenen

We maken schitterende houten puzzels. Ben je geen puzzelaar?  Hier kun je wat meer lezen waarom je het misschien toch eens moet proberen...

Met een houten puzzel voor volwassenen kun je eventjes alles om je heen vergeten. Ontspan je met een activiteit waarbij je je hersens goed moet gebruiken.

Wat maakt onze houten puzzels voor volwassenen zo bijzonder?

Onze houten legpuzzels zijn ontworpen met software die we zelf hebben ontwikkeld.  Deze software laat patronen ontstaan op een manier die vergelijkbaar is met hoe in de natuur patronen ontstaan. Zo krijg je houten puzzels met prachtig organisch gevormde stukjes.   Stukjes die er uit kunnen zien als een eenvoudig wormpje, maar ook stukjes die er uitzien als koraal, of een of ander mythisch dier.

Houten Entropy puzzel

Doordat onze legpuzzels gemaakt zijn van blank berkenhout zonder opdruk, zijn er geen kleuren of lijnen die je kunnen helpen om de stukjes bij elkaar te zoeken.  Onze houten puzzels maak je door de complex gevormde stukjes bij elkaar te zoeken.  Hierdoor zijn deze houten legpuzzels voor volwassenen een stuk moeilijker dan normale legpuzzels met hetzelfde aantal stukjes.

Een dierenpuzzel van 100 stukjes uit onze Entropy Puzzel serie kan net zo moeilijk zijn als een normale legpuzzel van 1000 stukjes of meer.   Maar toch kun je de meeste Entropy puzzels in een avond of middag af hebben.   Onze eenvoudigste legpuzzels kun je in een uurtje leggen.

Onze Chaos puzzels zijn nog een heel stuk moeilijker.  Dat zijn legpuzzels voor de ervaren puzzelaars die het leuk vinden om meerdere avonden of weken met dezelfde puzzel bezig te zijn.

Onze houten puzzels zijn allemaal van hoge kwaliteit. We produceren alles zelf en elke legpuzzel wordt gecontroleerd.  We vinden het belangrijk dat puzzelaars groot plezier beleven aan onze houten puzzels

De voordelen van onze legpuzzels voor volwassenen

Omdat onze legpuzzels gemaakt zijn van hout, liggen de stukjes heerlijk in de hand.  Onze houten puzzels maak je niet één keer om daarna nooit meer te maken.  De meeste klanten halen na enkele weken of maanden de houten puzzel weer uit de kast om hem nogmaals te maken. Het zijn puzzels die je blijven verrassen.  Het zijn ook stevige puzzels die jaren, wellicht generaties lang meegaan.

Omdat de puzzels uit de Entropy serie in een paar uur te maken zijn, zijn deze houten puzzels ook bijzonder geschikt om in gezelschap te maken.  Samen puzzelen is een leuke activiteit waar je allemaal goed je hersens moet gebruiken.

Ontspannen met een houten legpuzzel voor volwassenen

Omdat je met onze houten puzzels geconcentreerd bezig bent met je ogen, je brein en je handen, ben je even alles aan het vergeten.  Je staart naar de stukjes op tafel terwijl je vingers gedachteloos de contouren van het stukje in je hand nagaan.   En dan opeens zie je het houten stukje waar die ene rare kronkel in zit die je elders ook al zag. Er is geen enkele twijfel meer, je pakt het stukje en legt het op zijn plaats.  Een gevoel van voldoening trekt door je heen. Even bestaat de wereld niet meer, alleen de puzzel en jij.

 

Buitengewone puzzels voor volwassenen: een grote keuze

Wij maken een grote

Houten dierenpuzzel

variëteit aan houten puzzels in allerlei vormen en maten.  Zo hebben we een hele collectie houten dieren puzzels.  Bijvoorbeeld een olifant puzzel, een  beer-puzzel, een konijn-puzzel.  Onze pinguïn puzzel is ook bijzonder populair, en ook onze Vos puzzel is erg leuk om te maken.  De puzzel van een poes is onze meest populaire dierenpuzzel.

Naast dieren puzzels voor volwassenen hebben we ook een collectie anders gevormde puzzels.  Wat denk je van een eik puzzel: een prachtige houten puzzel in de vorm van een eik, waarbij de stukjes sterk lijken op eikenbladeren.

houten puzzel voor volwassenen

Onze hartpuzzels zijn ook bijzonder. Een houten puzzel in de vorm van een hart is een ontzettend leuk cadeau om te geven aan iemand waar je van houdt.  We hebben een aantal verschillende houten puzzels voor volwassenen in de vorm van een hart.  Variërend van een hele eenvoudige tot een hartpuzzel uit onze Chaos Serie met 300 stukjes. Die laatste is voor de echte ervaren puzzelaars.

We hebben ook een hele bijzondere Hersen puzzel.  Deze houten puzzel van de hersenen ziet er echt uit als de hersenen. 

Hoe moeilijk is een houten puzzel?

Laten we beginnen met het overduidelijke: dit zijn puzzels voor volwassenen, niet voor kleine kinderen.

Onze houten puzzels voor volwassenen hebben geen opdruk. Sommige puzzels uit de Chaos serie hebben een gegraveerde voorkant, maar bij alle puzzels uit de Entropy serie is de voorkant niet van de achterkant te onderscheiden.  Dat betekent dubbel plezier.  Wat is nu boven of onder?  

Onze puzzels zijn dus lastig maar misschien toch wel makkelijker dan je in eerste instantie denkt.  Laten we beginnen met een onderscheid te maken tussen de twee puzzel stijlen:

De houten Entropy Puzzels.

Deze puzzels hebben organisch gevormde stukjes met lange lijnen en complexe vormen. De houten puzzels hebben in het algemeen minder stukjes dan de houten puzzels uit onze Chaos Serie.  De meeste legpuzzels uit de Entropy serie kun je in een paar uur af hebben.   Je begint met het bij elkaar zoeken van de meest aansprekende stukjes.  Je zal zien dat je de eerste stukjes al vrij snel bij elkaar hebt gevonden.  Concentreer je op het bekijken en onthouden van de verschillende vormen.  Het is een andere manier van puzzelen dan je gewend bent; voor onze Entropy puzzels ga je je hersens op een andere manier gebruiken.

De houten Chaos Puzzels

Houten Chaos Puzzel

Dit zijn complexe puzzels, vooral geschikt voor de echte doorzetters.  Deze puzzels hebben kleinere, complex gevormde stukjes.  De Chaos puzzels hebben ook meer stukjes dan de puzzels uit de Entropy serie.  Voor de houten puzzels voor volwassenen uit de Chaos collectie heb je veel tijd en geduld nodig.  Maar het eindresultaat geeft je absoluut een gevoel van voldoening en overwinning. En het smaakt altijd naar meer….

 

 

Dus stop met lezen en bekijk onze collectie puzzels!

 

Terug naar blog